Jasenovo

Jasenovo je malo turističko mjesto, a nalazi se 10 km južno od Šibenika, nedaleko od Brodarice i Primoštena izmedu Jadranske turističke ceste i azurno plavog mora.
Miran odmor u bogastvu borove šume i maslinika, lijepih prirodnih pješčanih i šljunčanih plaža, čistog mora, arhipelaga prepunog skrovitih uvala te dobre povezanosti sa Šibenikom, čine ovo mjesto sve omiljenijom turističkom destinacijom.
Trud mještana za uredenjem mjesta i očuvanjem okoliša, rezultirao je posebnom privrženošću turista za ovim krajem, posebice onih sklonijih mirnom i tihom odmoru, pa se smještaj uglavnom nudi u obiteljskim kućama, apartmanima i kampovima.
Raznovrsne sportske, kulturno-zabavne i gastronomske sadržaje, turisti mogu potražiti u susjednom Šibeniku, Primoštenu ili drugim turističkim mjestima bliže okolice.

Brodarica

Okrenuta prema devet otoka i otočića koji čine lagunu, sa obalom u dužini od gotovo 5 km, Brodarica je prekrasno malo dalmatinsko mjesto, udaljeno svega 5 km od Šibenika.
Sjeverni dio zaljeva u Brodarici je bogat naslagama ljekovitog blata pa je u zadnje vrijeme prepoznatljiva i po zdravstvenom turizmu.
U ugodnom i mirnom mjestu, kojeg čine vile i privatne kuće te preljepe prirodne pješčane i kamene plaže, obiteljski odmor će biti više nego idealan.
Za sve ljubitelje dobrog zalogaja i kapljice Brodarica nudi raznovrsnu ugostiteljsku ponudu, a za kušati prave domaće dalmatinske specijalitete i vina svakako svakako posjetite restoran "LIPA DALMACIJA", koja ujedno nudi i uslugu apartmanskog smještaja.

Rivijera Šibenik

Zahvaljujući velikom broju malih otočića, dva nacionalna parka i bogatstvu kulturno-povijesnih spomenika Šibenska rivijera je jedinstven dragulj sjeverne Dalmacije.
Izvorni načini mediteranskog života, u potpunosti doživite u netaknutoj prirodi šibenskog arhipelaga sa 249 otoka, otočića i nadmorskih grebena od kojih su tek rijetki naseljeni.
Posjetom gradske jezgre Šibenika i obilaskom svih utvrda, spomenika i brojnih crkava, moći ćete osjetiti isprepletanje različitih kultura čije su se ostavštine utkale u ovu rivijeru i danas čine njenu ljepotu.
Toplinu kraja i ljudi, kamene kuće, crkve i uske kale, odnosno sklad prošlosti i sadašnjosti, doživjeti ćete u Primoštenu, jednom od privlačnijih odredišta na Jadranu.
Žene ribare upoznat ćete na otoku Krapnju, poznatom ujedno i po lovu na spužve i koralje, a sigurni smo da ćete i karakterističan suvenir svakako ponijeti doma.
Ovakvo prirodno i povijesno okruženje Šibenske rivijere pruža velike mogućnosti za izlete u svim područjima regije, uživanje na moru i rekreaciji.